Vitamine E, je hoort het regelmatig voorbij komen. Maar wat is vitamine E precies, vraag je je af? En of vitamine E ergens goed voor is?

Vitamine E is een vitamine. Deze vitamine bestaat uit acht verschillende bestanddelen: alfa-tocoferol , bèta-tocoferol , gamma-tocoferol , delta-tocoferol en alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocotrienol. De vitamine bestaat uit een groep vetoplosbare antioxidanten, die alle het vitaminesymbool E hebben.

Vitamine E is op vele manieren goed voor ons, maar het biedt de meeste voordelen voor onze huid en haar. Vitamine E beschermt de cellen ook tegen vrije radicalen die ontstaan wanneer we worden blootgesteld aan zonlicht of andere omgevingsfactoren. Vitamine E kan ook het risico op darmkanker verlagen en vitamine K-tekort voorkomen, dat soms wordt veroorzaakt door orale voorbehoedsmiddelen.

Voordelen van vitamine E

Vitamine E is dus niet alleen goed voor ons, vitamine E biedt bescherming tegen allerlei ziekten! Daarom moet vitamine E regelmatig worden ingenomen, door zowel vrouwen als mannen. Je hoeft vitamine E niet te injecterenomdat vitamine E van nature aanwezig is in verschillende vitaminesupplementen. Voor een optimale werking van vitamine E neemt u 1-2 capsules per dag met voedsel in.

Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moet vitamine E zoveel mogelijk worden vermeden in verband met de aanwezigheid van een vitamine K-tekort. Neem alleen vitamine E als u groen licht heeft gekregen vanuw zorgverlener.

Vitamine E is een van de beste vitaminesupplementen voor je haar en huid. Vitamine E is dus heilzaam voor iedereen! Wil je meer weten over vitamine E? Kijk dan eens op de website van vitamine-expert Melanie Westra, waar ze alles uitlegt over vitamine E in het Nederlands .

Waarom vitamines zo belangrijk zijn

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden nodig zijn voor een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zij werken vaak samen met enzymen in het lichaam om taken uit te voeren zoals botvorming, metabolisme van vitamine D of transport van vitamine K.

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die cellen helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het helpt het lichaam ook bij het metaboliseren van vitamine K en werkt als een antioxidant, wat betekent dat het mogelijk leeftijdsgebonden celverlies kan vertragen. Vitamine E komt van nature voor in een verscheidenheid van oliën en zaden.

Wat vitamine E doet

Vitamine E is een vitamine die van nature voorkomt in plantaardige voedingsmiddelen zoals noten, zaden, fruit en groenten. Naast het feit dat het een antioxidant vitamine is, is aangetoond dat vitamine E ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Deze vitamine kan ook helpen spierpijn na het sporten te verminderen.